top of page

Tarieven van de kraamzorg

Jonge vader

Zorgverzekering

Vanaf 2022 heb ik geen contracten meer met zorgverzekeraars. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn en kan ik nog steeds bij jullie komen kramen.

De kraamzorg in Nederland is zo goed geregeld dat meestal 100% vergoed wordt als je een restitutiepolis (een polis met vrije of eigen keuze) hebt, je hebt dat ook 100% vrije zorgkeuze.

Bij een natura polis (een polis met een basis keuze of ruime keuze) is dit 70-80%

Wat is het verschil tussen een restitutiepolis (vrije of eigen keuze) en natura polis (basis of ruime keuze)?


Bij een restitutiepolis, bepaal jij als client bij welke erkende zorgverlener jij zorg afneemt. Je hebt dus 100% vrije zorgkeuze. Je bent dus niet afhankelijk van de zorgverleners bij wie je zorgverzekeraar een contract heeft. Deze polis is vaak wat duurder voor de zorgverzekeraar omdat ze geen prijsafspraken kunnen maken met zorgverleners. Het NZA (Nederlandse ZorgAutoriteit) bepaalt de jaarlijkse tarieven voor de kraamzorg. Dit is ook het tarief wat ik hanteer en dus vergoed wordt door je restitutiepolis.

Bij een natura polis koopt de zorgverzekeraar jaarlijks de zorg in. Hierdoor bepaalt jouw zorgverzekeraar in grote lijnen waar en bij wie je zorg mag afnemen. Denk hierbij aan gespecialiseerde zorg, chiropractor en ook de kraamzorg.  Door contracten af te sluiten met zorgverleners weet de zorgverzekeraar wat de kosten zullen zijn voor het komende jaar en kan de premie berekend worden.

Een restitutiepolis (vrije of eigen keuze) kost per maand vaak iets meer, maar geeft je alle vrijheid om jouw zorg naar eigen wens in te vullen.

NZA tarief van 2021                        
Inschrijving:€13,70                                    
Intake telefonisch: €39.00                        
Intake bezoek: €92.44                              
Partus assistentie: €63,90                        
Partus uurtarief: €54,51                            
Kraamzorg uurtarief: €54,51

NZA tarief van 2022

Inschrijving:€14,05                                 
Intake telefonisch: €39,98                        
Intake bezoek: €94,77                        
Partus assistentie: €65,52                        
Partus uurtarief: €55,89                           
Kraamzorg uurtarief: €55,89

Mocht ik vanwege onvoorziene omstandigheden de zorg niet kunnen verlenen dan zal mijn collega; Constance Lamers (www.kraamzorg-constance.nl) de zorg overnemen, uiteraard word je vooraf op de hoogte gebracht.

Kraampakket

Vanaf 32 weken ontvang je, afhankelijk van je zorgverzekering, een kraampakket. Daarin zitten alle benodigdheden voor de (thuis) bevalling en kraambed. Als je 37 weken zwanger bent, is het handig als je de uitzet voor de baby en de thuisbevalling in huis hebt. Dit omdat je dan eventueel thuis mag bevallen.

Mocht je vragen hebben, laat het me dan weten. info@kraamzorganke.nl 

bottom of page