top of page

De taal van jullie baby

1.png

Je baby heeft honger

je kindje weet heel goed wanneer het etenstijd is. Bij het ontwaken zal er eerst een handje richting het mondje gaan. Als blijkt dat dat niet zorgt voor melk, zal hij smak geluidjes gaan maken. Daarna komen de huiltjes. Met honger maakt je kindje het geluid: NEH. Het is dus etenstijd. 

Image by Luiza Braun
Image by Hollie Santos
eh.jpg

Je baby moet een boertje laten

Na het drinken kan het zijn dat er een boertje uit moet. Soms duurt het wat langer, je kindje kan in slaap vallen. Als je hem dan in het bedje legt kan hij een kort kreunend geluidje maken. De EH. Dan is het toch raadzaam om je kindje even omhoog te houden, boertje eruit? dan kan hij weer lekker gaan slapen

heh.jpg

Je baby ervaart ongemak

Te warm, te koud, een volle luier of een label van een rompertje die vervelend voelt? Ook dit kan je kindje goed aangeven. Namelijk door het geluidje: HEH te laten horen. Let er hier vooral op dat er veel lucht uitgeademd wordt. 

kelly-sikkema-Z4GKcFAGck4-unsplash.jpg
eairh.jpg

Je baby heeft buikkrampjes

Ja ook buikkrampjes kunnen ze erg goed aangeven. Waar de andere huiltjes vaak beginnen met een subtiele toch duidelijke aanwijzing, gaan hier alle alarmbellen in één keer af. Geen waarschuwing, maar direct een krachtige huil. Dit voelt niet fijn en moet nu gemeld worden!
De huilt klinkt als EAIRH

Image by Tim Bish
owh.jpg

Je baby is moe

Dit geluidje komt vaak nog niet voor in de kraamweek. Een newborn baby valt vaak erg snel in slaap, zeker als hij tegen papa of mama aanligt. 
Als hij wat groter is gaat hij aangeven dat hij moe is van alle prikkels die hij heeft gekregen. Het huiltje klinkt als OWH, let er hierbij op dat het mondje van je kindje een ovale vorm heeft. Het huiltje zelf klikt een beetje zeurderig.

bottom of page