top of page
a768c5a8-7485-465a-9922-4241964022dd%202

Wat kun je van mij verwachten

Image by Nynne Schrøder

Dat vind ik belangrijk

De behoefte van de baby

Ik geef kraamzorg vanuit de behoefte van de baby en zijn of haar ouders. Ik leer je niet alleen de fysieke handelingen bij de verzorging van je baby, maar ik leer je ook goed te kijken naar je baby. Wat zijn nu precies de behoeftes van je baby? Wat vindt je baby fijn? Wordt hij of zij gehoord? Wat bedoelt hij of zij nou

eigenlijk? Een baby kan heel veel zeggen en duidelijk maken wat hij of zijn nodig heeft om zich prettig, veilig en geborgen te voelen.

Ook is er tijd en aandacht voor jullie als ouders. Een baby krijgen is vaak erg leuk en mooi, soms ook heftig. Door jullie te horen en handvatten te bieden komen jullie dichterbij jezelf en je baby. 

Bevalling

en kraamtijd

Ik ben de eerste week bij jullie in huis om jullie te kunnen begeleiden met de zorg rondom moeder en kind. Uiteraard is er ook aandacht voor je partner en eventuele andere kinderen.

Tijdens je zwangerschap hebben we al een paar keer contact gehad. Ik kom bij jullie op intake, ongeacht of dit je eerste zwangerschap is of niet. Het persoonlijke contact en elkaar gezien hebben, vind ik belangrijk. De kraamweek is een hectische maar mooie week. Dan is het wel fijn om elkaar al te kennen. 

Deze zorg geef ik: 
-Bevallingsassistentie bij een thuisbevalling of poliklinische bevalling*
-Kraamzorg, vanuit de zorg die je baby nodig heeft
-Minimaal 8 dagen zorg  na de geboorte van je kindje volgens het Landelijk Indicatie Protocol. Heb je meer of  minder uren nodig, bijvoorbeeld na een keizersnede, of extra hulp bij de borstvoeding dan is het mogelijk om in overleg met jullie en de verloskundige de uren aan te passen naar wens. 
-Professionele hulp bij borstvoeding of flesvoeding
-Voorlichting en advies
-Hulp bij het dragen van jullie kindje met behulp van een draagdoek of draagzak 

*bij een poliklinische bevalling, beval in het ziekenhuis zonder medische indicatie. In Nijmegen zorgen de collega's van het ziekenhuis de zorg tijdens de bevalling van me over. In Boxmeer en Uden ben ik er wel bij. 

Image by Kelly Sikkema

Mijn doel is om jullie een onvergetelijke kraamtijd te bezorgen, zodat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op misschien wel de mooiste en belangrijkste week van jullie leven.

Image by Yến Yến

Kraamzorg Anke in het kort

16 JAAR ERVARING

dat zijn ruim 370 gezinnen die ik heb mogen begeleiden

NATUURLIJKE KRAAMZORG

in juni 2017 heb de opleiding natuurlijke kraamzorg afgerond

DUNSTAN BABY TAAL

door de geluidjes die jullie kindje maakt kun je horen wat je kindje nodig heeft

DRAAGCONSULENT

sinds 3 jaar ben ik draagconsulent, wil je je kindje gaan dragen dan kan ik je dit leren

Mijn werkgebied ligt meestal tussen Cuijk en Nijmegen in. Soms in de dorpen daarom heen. Twijfel je of je in mijn werkgebied woont, neem dan contact met me op. 

bottom of page